Ny mulighet: Hvordan bruke selvtesten

Fredag 24. september begynner vi med selvtest hjemme.

Skolen har sendt selvtestene hjem med elevene. Den første dagen med massetesting var fredag 24. september. Dersom du har spørsmål vedrørende selvtesten eller ønsker å bli vist hvordan man skal teste, anbefaler vi at dere kommer på skolen i morgen og lærer av testteamet. 

Vi oppfordrer alle elever på barnetrinnet til å teste seg regelmessig to dager i uken, på tirsdager og fredager. Unntaket er elever som har hatt korona de siste 12 månedene og de som har fått to doser koronavaksine. Hvis elevene tester seg på tirsdager og fredager, trenger de ikke gå i smittekarantene selv om de er nærkontakter (bortsett fra husstandsmedlemmer). Smittesporing utgår for elever som deltar i massetesting. De som ikke vil teste seg fast, må være i vanlig karantene hvis de blir nærkontakter på skolen eller andre steder. 

Elevene skal kun bruke testene fra skolen på disse to dagene. Hvis en elev får symptomer og må testes utenom tirsdag og fredag, skal eleven oppsøke et testsenter. 

Elevene må fremdeles være i karantene hvis:

  • de kommer fra et land med innreisekarantene 
  • de har symptomer på koronavirus 
  • de er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære kontakter til en smittet 

Vedlagt er en kortversjon med informasjon til dere foresatte om massetesting og her er link til en instruksjonsvideo med engelsk tale.